Eveniment

Un petrolist se lupta sa faca un building in spatele Palatului Stirbei

Un petrolist vrea sa faca un building in spatele Palatului Stirbei
23.09.2009, 18:55 315

Ovidiu Popescu, seful casei de comert cu produse petrolierePetrolexportimport, cu afaceri de aproape 20 mil. euro in primajumatate a acestui an, intentioneaza sa dezvolte un proiectimobiliar in spatele Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei dinBucuresti.

Proiectul (macheta) se afla in prezent in stadiul de avizare laMinisterul Culturii, urmand ca mai apoi sa fie propus consiliuluigeneral al Municipiului Bucuresti. Investitia in acest proiect,daca va fi aprobat, s-ar putea ridica la circa 150 mil. euro,conform dezvoltatorilor.

"Lucrarile vor consta in restaurarea Palatului Stirbei, unde vorfi amplasate cele mai prestigioase branduri de lux. In plus, se vaconstrui un atrium care va face legatura intre palat si constructiamoderna din spate, desfasurata pe 8.000 de metri patrati", audeclarat reprezentantii firmei Links Associates, care gestioneazacomunicarea acestui proiect. Links este o firma infiintata deCorina Vintan, fost purtator de cuvant al Ministerului deExterne.

Palatul Stirbei a fost construit in prima jumatate a secolului19, a fost folosit pentru o perioada ca resedinta a familieiStirbei-Bibescu, iar din 2005 a fost cumparat de catre omul deafaceri Ovidiu Popescu.

Arhitectul acestui proiect este Vladimir Arsene, care aproiectat cladiri precum America House, Europe House sau Charles deGaulle Plaza. Proiectul este insa contestat de alti arhitecti, careafirma ca valoarea arhitecturala a palatului va fi diminuata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO