Eveniment

Un pârâu care se varsă în râul Vedea, în Argeş, a fost poluat cu aproximativ 800 de litri de ţiţei

Un pârâu care se varsă în râul Vedea, în Argeş, a...

Autor: Departamentul Corespondenţi

17.02.2014, 16:25 265

Potrivit unui comunicat dat publicităţii luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, poliţiştii din Costeşti au fost informaţi, duminică după- amiază, că pe o conductă magistrală operată de compania Conpet, între localităţile Miroşi şi Râca, există o avarie soldată cu scurgeri de ţiţei.

Poliţişti, jandarmi, angajaţi ai Apelor Române şi ai Conpet au mers la locul avariei, duminică după-amiază, şi au constatat că nu există un drum de acces către zona în care s-a spart conducta, că solul este extrem de nămolos şi că nu se poate ajunge la conducta care este îngropată la o adâncime de trei metri sub pământ.

Compania Conpet a luat legătura cu o firmă specializată în depoluare, care a început procedurile necesare în astfel de situaţii.

Directorul general al Conpet SA, Liviu Ilaşi, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că est vorba despre "o avarie tehnică, provocată cel mai probabil de o coroziune" pe conducta care pleacă de la staţia de pompare de la Icoana către Cartojani şi care subtraversează pârâul Câinelui, care se varsă în râul Vedea.

Potrivit acestuia, irizaţii de petrol au apărut pe luciul apei şi pe maluri.

Directorul Conpet a menţionat că încă de duminică după-amiază a fost oprită pomparea pe această conductă şi au început procedurile de depoluare, Ilaşi spunând că au fost montate pe albia pârâului Câinelui mai multe baraje de retenţie şi că "situaţia este sub control”.

Contactat telefonic, directorul administraţiei Bazinale Argeş Vedea, Dumitru Ciobanu, a afirmat că aproximativ 800 de litri de ţiţei s-au scurs în apele pârâului Câinelui, dar că substanţa nu a ajuns în râul Vedea, ca urmare a intervenţiei rapide pentru depoluare.

Potrivit surselor citate, luni continuă intervenţia pentru remederea avariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO