Eveniment

Un nou colos în asigurări: Cigna este în discuţii pentru a fuziona cu Humana într-o tranzacţie care ar crea un gigant american al asigurărilor de sănătate în valoare de 140 de miliarde de dolari

Un nou colos în asigurări: Cigna este în discuţii...

Autor: Ştefan Stan

30.11.2023, 10:22 120

Cigna este în discuţii pentru a fuziona cu Humana într-o tranzacţie care ar crea un gigant american al asigurărilor de sănătate în valoare de 140 de miliarde de dolari şi ar reprezenta un test semnificativ pentru autorităţile antitrust, scrie fT.

Cele două companii au angajat consilieri care discută de mai bine de o lună o tranzacţie în numerar şi acţiuni. Ei speră să ajungă la un acord asupra tranzacţiei înainte de sfârşitul anului.

O combinaţie între Cigna şi Humana ar ajuta companiile să concureze cu rivali mai mari precum UnitedHealth Group şi Elevance Health, cunoscută anterior sub numele de Anthem. De asemenea, ar marca cea mai mare tranzacţie a anului între două companii cu o valoare de întreprindere combinată de aproximativ 140 de miliarde de dolari, inclusiv datoriile, în ceea ce, de altfel, a fost un mediu de fuziuni şi achiziţii călduţ.

Acţiunile Cigna au scăzut cu 8,1%, în timp ce cele ale Humana au scăzut cu 5,5%. The Wall Street Journal a raportat pentru prima dată discuţiile miercuri.

O potenţială tranzacţie ar veni pe fondul unui mediu antitrust dificil, în special pentru tranzacţiile mai mari şi pentru cele din sectorul sănătăţii. Ambele companii au avut anterior tranzacţii blocate. Un judecător federal a decis în 2017 că o fuziune între Humana şi Aetna a fost anticoncurenţială, urmată de o decizie similară, câteva săptămâni mai târziu, în cazul unei asocieri între Anthem şi Cigna.

Cigna avea în vedere vânzarea unor active existente pentru a preîntâmpina orice împotrivire legală din partea autorităţilor de reglementare din SUA, potrivit surselor FT. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO