Eveniment

Un kilometru din autostrada Bucuresti-Ploiesti, 14 mil. euro

06.03.2007, 18:30 41

Pretul pe kilometru solicitat pentru constructia primului tronson al autostrazii Bucuresti-Ploiesti, in lungime de 19,5 kilometri, variaza intre 9,23 mil. euro si 13,89 mil. euro, fata de 4,7 mil. euro pe kilometru, cat costa lucrarile la al doilea segment, de 42,5 kilometri.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a deschis, in urma cu doua saptamani, ofertele pentru proiectarea si constructia primului segment al autostrazii, intre Bucuresti si Moara Vlasiei, urmand sa desemneze castigatorul licitatiei in urmatoarele zile.
Al doilea tronson, intre Moara Vlasiei si Ploiesti, va fi proiectat si construit de un consortiu format din firmele Euroconstruct, UMB Spedition, PA&CO International si Comaxa, care a castigat licitatia organizata la sfarsitul anului trecut, cu o oferta de 200 mil. euro.
Reprezentantii CNADNR considera ca preturile pe kilometru solicitate de constructori pentru primul tronson sunt adecvate. "O portiune de 12 kilometri intre Bucuresti si Moara Vlasiei traverseaza zona urbana, unde trebuie construite multe lucrari de arta precum poduri, pasaje si parapeti, care costa destul de mult", a declarat directorul general al CNADNR, Dorina Tiron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO