Eveniment

Un italian in fruntea Camerei de Comert Americane

19.03.2004, 00:00 19



Roberto Musneci, directorul pentru Romania al companiei farmaceutice GlaxoSmithKline, este noul presedinte al Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania), el inlocuindu-l pe Obie Moore, managing partner in cadrul casei de avocatura Salans / Moore, Vartires & Associates.



In cadrul adunarii generale a membrilor, care a avut loc recent, organizatia i-a mai desemnat ca vicepresedinti pe Dan Ionescu (General Electric) si Matthew Price (Procter& Gamble), in timp ce Ron Barden de la PricewaterhouseCoopers a fost ales in functia de trezorier.



Din Consiliului de Administratie mai fac parte si Henk Mulder (ABN Amro Bank), Nikolaos Koumettis (Coca-Cola Romania), Radu Enache (Hewlett Packard), Obie Moore si Rory Lubic (Timken).



"Acest an este esential pentru intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, in contextul euro-atlantic. Eforturile conjugate ale autoritatilor si ale comunitatii de afaceri sunt vitale pentru consolidarea demersului privind imbunatatirea climatului de afaceri", a declarat noul presedinte, Roberto Musneci.



Asociatia considera ca programul de reforma din Romania trebuie continuat "cu o mai mare hotarare si rapiditate", astfel incat Romania sa dobandeasca statutul de "economie de piata functionala" pana in noiembrie 2004 si sa incheie capitolele restante din acquis-ul comunitar.



Camera de Comert Americana in Romania este o organizatie non-profit, apolitica, infiintata in anul 1993 de catre investitori americani in Romania. Este una dintre cele 94 de Camere de Comert Americane existente pe plan international in 92 de tari.



In acest moment, AmCham Romania reuneste peste 170 de membri, printre acestia numarandu-se reprezentanti ai companiilor 3M, ABN AMRO Bank, Citibank, Coca-Cola Romania, Colgate Palmolive, DocuGuard, Dual Group, General Electric, GlaxoSmithKline, Hewlett Packard, JW Marriott Grand Hotel, KPMG, Kraft Foods, Lockheed Martin, Microsoft, Motorola, Philip Morris, PriceWaterhouseCoopers, Romrecycling, Salans, Telemobil, UPC. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO