Eveniment

Un incident scoate Carpatair de pe cursele Roma-Pisa şi Roma-Bologna

Incidentul a venit chiar într-o perioadă când italienii contestau prezenţa Carpatair pe liniile aeriene locale. Foto: EPA

Incidentul a venit chiar într-o perioadă când italienii contestau prezenţa Carpatair pe liniile aeriene locale. Foto: EPA

Autor: Liliana Iedu

04.02.2013, 00:05 1567

Compania Alitalia a anulat zborurile cu aeronavele Carpatair de la Roma spre Pisa şi Bologna „până se lămuresc cauzele incidentului“ produs pe aeroportul Fiumicino din Roma, a spus proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, precizând că piloţii aeronavei erau români şi au fost răniţi uşor.

Proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, a declarat ieri că două aeronave ale companiei operau pe ruta Pisa-Bologna (Italia) şi că una dintre ele a fost avariată în incidentul de sâmbătă seară, când un avion Carpatair a ratat aterizarea pe Aeroportul Fiumicino din Roma şi a ieşit de pe pistă.

El a precizat că decizia companiei Alitalia, cu care Carpatair are o colaborare, de a anula zborurile între cele două oraşe italiene a fost luată „la presiunile sindicatelor“ şi cel mai probabil va dura câteva zile „până se lămuresc cauzele incidentului“.

„Este o informaţie care creează confuzie, cea privind anularea zborurilor spre Pisa şi Bologna. Este vorba despre operarea celor două aeronave Carpatair. Decizia s-a luat la presiunea sindicatelor, acestea fiind nemulţumite că am câştigat această licitaţie. Practic o aeronavă a mai rămas pe această rută, deoarece a doua a fost avariată în urma incidentului“, a declarat Petrov.

Întrebat dacă piloţii aeronavei implicate în incidentul de la Roma sunt români, Nicolae Petrov a confirmat că aceştia sunt români şi că au suferit leziuni uşoare.

„Piloţii aeronavei implicate în acel incident sunt români, sunt în regulă, au avut doar câteva lovituri minore“, a declarat Petrov.

Ulterior, Nicolae Petrov a precizat, într-un comunicat de presă, că „operarea regulată Carpatair în şi dinspre Italia se desfăşoară normal“, excepţie făcând zborurile între Roma- Pisa şi Roma-Bologna.

Trei persoane au fost rănite şi spitalizate sâmbătă seară, după ce un avion cu 46 de pasageri şi patru membri ai echipajului, aparţinând companiei româneşti Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea şi a ieşit de pe pistă pe aeroportul Roma-Fiumicino, potrivit AFP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO