Eveniment

Un fost ministru al agriculturii, condamnat la 7 ani de închisoare pentru deturnare de fonduri

Autor: Mediafax

29.05.2012, 00:09 223

Fostul ministru al agriculturii Ioan Avram Mureşan a fost con­dam­nat definitiv de instanţa supremă la şapte ani de închisoare cu exe­cutare, în dosarul în care este acuzat de de­tur­nare de fonduri. Completul de cinci ju­de­cători al instanţei supreme a men­ţinut ast­fel condamnarea decisă, în apri­lie 2011, în ca­zul lui Mureşan de către instanţa Înal­tei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a ju­de­cat la fond acest do­sar. Com­ple­tul de cinci judecători a păstrat şi sen­tin­ţele decise în cazul celorlalţi inculpaţi din do­sar.

Procurorii l-au acuzat pe Mu­reşan că, în cali­ta­te de ministru, ar fi întoc­mit, în mai 1999, no­iem­brie 1999 şi aprilie 2000, mai multe rapoarte pen­tru scoaterea din rezerva de stat sub formă de împrumut a cantităţii de 5.000 de tone ulei, beneficiar fiind socie­tatea Sun Oil SRL Râmnicul de Jos - judeţul Constanţa.

Anchetatorii au stabilit că Mureşan, Truţă şi Căpitanu ar fi schim­bat destinaţia fondului de contrapartidă aferent împrumutului extern acordat de Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite Guvernului României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO