Eveniment

UE a numit un diplomat român la conducerea Delegaţiei UE în Emiratele Arabe Unite

UE a numit un diplomat român la conducerea Delegaţiei...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

14.06.2013, 16:29 193

Stuparu activează în prezent în cadrul Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE), la Bruxelles, şi a fost, până în 2013, ambasadorul României în Australia şi Noua Zeelandă. El a fost, de asemenea, ambasador al României în Qatar şi Irak, se precizează în comunicat.

"Sunt încântată să anunţ numirea acestor candidaţi excelenţi la conducerea unor Delegaţii UE. Talentul şi expertiza lor reprezintă active semnificative pentru acţiunea externă a UE şi sunt nerăbdătoare să cooperez cu ei în noile lor roluri", a declarat Lady Ashton, totodată vicepreşedintă a Comisiei Europene (CE), citată în comunicat.

Procesul de numire este finalizat după trimiterea unei cereri de acreditare ca şef al Delegaţiei către ţara gazdă, se mai precizează în comunicat. Candidatul selectat îşi preia postul după ce ţara gazdă acordă acreditarea şi sunt îndeplinite anumite formalităţi administrative.

Ashton a anunţat în ianuarie deschiderea unei Delegaţii UE în EAU.

Ceilalţi 11 diplomaţi au fost numiţi la misiuni în ţări din Africa Asia şi America Latină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO