Eveniment

Trei firme vor informatiza actele de căsătorie pentru 26 mil. euro

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Dumitrache

17.12.2013, 20:17 616

Romsys, Indra Sistemas şi Mercury 360 Communications vor furniza Ministerului pentru Societatea Informaţională sistemul de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă, valoarea contractului ridicându-se la 117,8 milioane de lei (26,5 milioane de euro), cu TVA inclusă.

„În data de 13 decembrie, Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a încheiat procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru sistemul integrat de emitere a actelor de stare civilă (SIIEASC). Câştigătorul desemnat este asocierea formată din Romsys, Indra Sistemas, Mercury 360 Communications, împreună cu subcontractanţii Technology Network Services, Quantrio Consulting şi Star Storage, cu o propunere financiară de 94.999.664,00 lei, fără TVA“, se arată într-un comunicat al MSI. La licitaţie au mai depus ofertă şi consorţiile formate din S&T România, Siveco România, Expert One Research SRL, Frontal Communications SRL şi BCS Business Consulting Software SRL, precum şi UTI Grup, CertSIGN SA şi AM Project Design & Consulting SRL. Oferta consorţiului condus de S&T România s-a ridicat la 120,9 mil.  lei, fără TVA, iar cea a asocierii conduse de UTI Grup – 121,6 mil. lei, fără TVA, potrivit datelor ministerului.

Valoarea contractului a fost estimată la 151,5 milioane de lei, TVA inclusă (34,4 milioane de euro), conform anunţului de participare publicat pe www.e-licitatie.ro în luna august. Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI şi finanţat prin fonduri structurale este îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă. În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 milioane de documente.

„Eliberarea online a actelor de stare civilă este un proiect al tuturor românilor. Nu va exista vreun cetăţean român care să nu interacţioneze cu acest sistem, absolut toţi îi vom simţi beneficiile. Vorbim aici despre regândirea fluxurilor administrative astfel încât să nu «sărbătorim» naşterea unui copil la coadă cu vraful de acte, vorbim despre digitizarea actelor de stare civilă din ultima sută de ani, adică aproximativ 75 milioane de documente, vorbim despre un proiect cu adevărat pentru români, care va provoca o schimbare ireversibilă în societatea românească“ a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

Proiectul prevede servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware - servere si echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicatii, certificate digitale) - pentru toate cele 3.188 de unităţi teritorial administrative, inclusiv dotarea unui datacenter.

Totodată, se vor presta servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect, informare şi publicitate pentru implementarea proiectului.
Printre beneficiarii proiectului se numără Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Finanţelor, Casa Naţională pentru Pensii Publice, Casele de pensii private, Casa de Pensii Militare, Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă şi Curtea de Conturi.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO