Eveniment

Tranzacţiile care implică firme din România vor fi raportate de astăzi către autorităţile fiscale din alte state UE. Ce trebuie să ştie companiile locale?

Tranzacţiile care implică firme din România vor fi...
01.09.2020, 00:05 1428

Data de 31 august 2020 este primul ter­men în ceea ce priveşte raportarea în Uniunea Europeană (UE) în con­for­­mitate cu DAC6 - directiva euro­peană care impune contribua­bililor sau inter­mediarilor să raporteze, în scop fiscal, anumite tranzacţii transfronta­liere.

Deşi acest termen a fost amânat cu şase luni în majoritatea statelor euro­pene în contextul pandemiei de COVID-19, inclusiv în România, data limită de raportare a tranzacţiilor „istorice“, încheiate în perioada 25 iunie 2018 – 30 iunie 2020, a rămas 31 august 2020 în state precum Austria, Germa­nia, Finlanda şi, în anumite cazuri, Polonia, jurisdicţii în care se află parteneri comerciali importanţi ai multor societăţi din România. Aceasta înseamnă, că începând din 31 august, inclusiv tranzacţii care implică societăţi comerciale din România vor fi raportate către autorităţile fiscale din diverse state membre UE. Pentru mediul de afaceri din România, amânarea termenelor de raportare este binevenită, întrucât, în contextul incert al anului 2020, puţini contri­buabili au reuşit să finalizeze analiza tranzacţiilor prin prisma DAC6.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO