Eveniment

Transporturile îşi recunosc public ineficienţa: Au cheltuit cu drumurile 3,5 mld. euro în 2009 şi 2010, dar au făcut doar 52 km de autostrăzi. Cine plăteşte?

Anca Boagiu, ministrul transporturilor

Autor: Andreea Neferu

02.09.2011, 00:09 3344

Ministerul Transporturilor a recunoscut ieri, prin publicarea pe site-ul propriu a investiţiilor făcute în ultimii ani, cât de ineficient se cheltuie banii publici.

În anii 2009 şi 2010 Ministerul Trans­por­turilor a finalizat proiecte de infrastructură rutieră în valoare totală de 3,5 mld. euro, cu bani de la bugetul de stat, însă numărul de noi kilometri de autostradă a fost de doar 52 în aceeaşi perioadă (tronsonul Câmpia Turzii - Turda - Gilău), reiese dintr-o ana­liză a ZF pe baza listei obiectivelor de investiţii ce au ca termen de finalizare anul 2011 publicată de Ministerul Trans­porturilor pe site-ul propriu.

Topul celor mai circulate drumuri din România. Autostrada Soarelui a fost făcută degeaba din punctul de vedere al traficului: Nu intră în primele zece!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO