Eveniment

Tragedie în România: O parte a unui internat de liceu s-a prăbuşit în Odorheiu Secuiesc. Misiune amplă de salvare de la IGSU. Patru persoane au fost acoperite de resturile clădirii. Unul dintre băieţii scoşi de sub dărâmături a murit

Autor: Petru Mazilu

18.12.2023, 23:32 371

Echipele de intervenţie au încheiat misiunea luni seara şi au prezentat bilanţul.

„Bilanţ final: o victimă decedată, o victimă cu traumatisme severe, intubată şi două victime conştiente, cu diverse traumatisme. Acţiunile de căutare-salvare au încetat, forţele de intervenţie se retrag”, a anunţat IGSU.

Incidentul s-a produs la Liceul Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc. Peretele clădirii în care se afla internatul şcolii s-a prăbuşit. Patru persoane au fost acoperite de resturile clădirii. Una dintre victime, un băiat care a fost scos la suprafaţă aproape de finalul misiunii, a murit.

În prima parte a intervenţiei, trei victime, toate fete cu vârste de 16 şi 17 ani, au fost extrase de salvatori din clădirea prăbuşită. Acestea se află la spital.

UPDATE 19:30 Una dintre victimele incidentului de la liceul din Odorheiu Secuiesc a murit

Potrivit IGSU, este vorba despre a patra victimă, un băiat, care a fost scoasă de sub dărâmături. Iniţial, salvatorii au anunţat că în timpul misiunii de salvare au vorbit cu victima. Ulterior, când a fost extrasă, victima era inconştientă, a explicat IGSU. Au fost făcute manevre de resuscitare la faţa locului.

„Cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, a comunicat IGSU.

UPDATE 18:45 A fost extrasă şi cea de-a patra victimă. Este în stare gravă

„A fost extrasă şi cea de-a patra victimă, este inconştientă, a fost predată echipajelor medicale de la faţa locului”, a explicat IGSU. Copilul este resuscitat fiind în stare gravă, au adăugat echipele de intervenţie.

UPDATE 18:25 Echipele de salvare care acţionează în locul în care s-a prăbuşit peretele unei şcoli din Odorheiu Secuiesc au găsit a patra victimă sub ruine.

Echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă şi acţionează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături, a transmis IGSU. Este vorba despre un băiat, transmit salvatorii.

La locul intervenţiei au fost alocate numeroase echipe de intervenţie. 

Primele trei victime sunt fete cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

UPDATE: Potrivit IGSU, până în acest moment au fost extrase trei victime. O victimă este conştientă, alta este semiconştientă şi a treia este în stop cardio-repirator fiind aplicate manevre de resuscitare.

Echipele de intervenţie acţionează în continuare şi caută în dărâmăturile rezultate din prăbuşirea peretelui.

Victima aflată în stare gravă a fost transportată la spital, a anunţat ulterior IGSU.

Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare şi este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături”, a comunicat IGSU.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Potrivit primelor informaţii, incidentul a avut loc la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, judeţul Hargita. Un perete s-a prăbuşit şi s-ar putea să fie persoane surprinse sub dărâmături.

Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 mp, a transmis IGSU.

La locul intervenţiei au fost alocate două maşini de stingere, o echipă de descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanţă SMURD, două ambulanţe SAJ şi trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, a mai transmis IGSU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO