Eveniment

Toma Petcu, validat ca ministru al Energiei de către comisiile permanente din Parlament

Toma Petcu, validat ca ministru al Energiei de către...

Autor: Dan Straut

29.06.2017, 09:22 67

Toma Petcu a precizat, în discursul său prezentat parlamentarilor, că îşi propune să menţină producţia de cărbune necesar sistemului energetic, menţionând că după experienţa de astă-iarnă s-a dovedit din nou dependenţa României faţă de sistemul de producţie a energiei bazat pe cărbune. Mai mult, candidatul ALDE a spus că pentru alimentarea cu energie a zonei de vest a ţării este necesar ca unităţile Complexului Energetic Hunedoara - Mintia şi Paroşeni - să funcţioneze din plin. „Marea problemă a Complexului Energetic Hunedoara este pe partea de minerit”, a spus Toma Petcu.

Oficialul, care a fost ministru al Energiei şi în perioada ianuarie-iunie, a criticat unele întârzieri în aplicarea măsurilor specifice din domeniul energetic, dar a menţionat că a reluat negocierile cu partenerii din China pentru Unităţile 3 şi 4 ale centralei nuclearelectrice de la Cernavodă.

De asemenea, Toma Petcu a mai spus că este importantă şi fuziunea Elcen-RADET, ca „o măsură de pregătire pentru iarnă” a sistemului energetic din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO