Eveniment

The Guardian: Este o mobilizare totală 100% pentru un conflict cum nu s-a mai văzut de la cel de-al Doilea Război Mondial. Sunt înrolaţi cu forţa şi bărbaţii care n-au efectuat serviciul militar

The Guardian: Este o mobilizare totală 100% pentru un...

Autor: Alexandru Stan

23.09.2022, 10:37 4204

Bărbaţii dintr-un sat din estul Siberiei, cu vârste între 18 şi 60 ani, au avut o oră să-şi împacheteze lucrurile şi să se prezinte la recrutare. Spre dimineaţă, unii au profitat de puţinul timp rămas şi s-au adunat la o cârciumă pentru a bea vodcă înainte de plecare, în timp ce alţii s-au îmbrăţişat şi şi-au urat unul altuia să fie în siguranţă. Toate femeile satului au plâns şi au făcut semnul crucii când microbuzul cu iubiţii, cu soţii, cu taţii, cu fiii, cu fraţii sau nepoţeii lor îmbarcaţi, a pornit către apus.  Nimeni nu ştie dacă se vor mai întoarce acasă vreodată.

La miezul nopţii, într-un sat populat de 450 de persoane din estul Siberiei, regiunea Zakamensky din Buriatia, o femeie iese afară din casă după ce aude câinii lătrând. Simte că ceva nu este în regulă.

Au venit nişte militari cu ordine de la Kremlin!

Şeful satului se plimba din casă în casă, căutând să înmâneze peste 20 de somaţii pentru înrolare.

Somaţia  a fost distribuită bărbaţilor din tot satul, în special celor eligibili pentru serviciul militar. 

Bărbaţii dintr-un sat din estul Siberiei, cu vârste între 18 şi 60 ani, au avut o oră să-şi împacheteze lucrurile şi să se prezinte la recrutare.

Spre dimineaţă, unii au profitat de puţinul timp rămas şi s-au adunat la o cârciumă pentru a bea vodcă înainte de plecare, în timp ce alţii s-au îmbrăţişat şi şi-au urat unul altuia să fie în siguranţă.

Toate femeile satului au plâns şi au făcut semnul crucii când microbuzul cu iubiţii, cu soţii, cu taţii, cu fiii, cu fraţii sau nepoţeii lor îmbarcaţi, a pornit către apus. 

Nimeni nu ştie dacă se vor mai întoarce acasă vreodată.

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO