Eveniment

Terenul in Jucu: de la 300 de euro la 500.000 de euro hectarul

21.01.2008, 19:08 11

Venirea finlandezilor a schimbat deja viata celor 4.400 de locuitori ai comunei Jucu, unde pana acum activitatea principala era agricultura de subzistenta.
"Multe s-au schimbat de la venirea Nokia. In primul rand oamenii au inceput sa aiba sperante. Nu mai exista teama ca nu au unde sa lucreze. Exista o adevarata efervescenta. Jucu a inviat. Inainte, oamenii traiau din agricultura de subzistenta, acum au inceput sa-si faca ferme, au inceput sa construiasca", sustine Aurel Marc, inspectorul financiar al primariei.
Dupa anuntarea investitiei, la Jucu au aparut aproximativ 20 de ferme moderne de crestere a animalelor. "Oamenii sunt mai increzatori sa faca asemenea investitii intrucat au siguranta ca vor avea cui sa-si vanda produsele", explica Marc. Totodata a crescut interesul pentru investitiile imobiliare. "La ora actuala s-au emis autorizatii de construire si sunt in diferite faze de executie 39 de case si 3 blocuri. Totodata, in 2007 s-au inregistrat tranzactii imobiliare in valoare de 2,5 mil. euro. Oamenii isi construiesc cu banii primiti sau isi amenajeaza casele", a mai sustinut Marc.
Preturile terenurilor au crescut foarte mult: "Daca inainte puteai sa cumperi un hectar de teren cu 300 de euro acum s-a ajuns ca pe un metru patrat sa se ceara 50 de euro si sa se ajunga pana la 100 de euro", a detaliat angajatul primariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO