Eveniment

Tăriceanu:Un guvern nu poate funcţiona fără sprijin politic;Aşteptăm gestul de onoare al premierului

Tăriceanu:Un guvern nu poate funcţiona fără sprijin...

Autor: Cătălina Mănoiu

14.06.2017, 22:50 102

„Concluzia politică este că un guvern şi un prim-ministru care nu beneficiază de sprijin politic nu mai poate funcţiona. Normal în asemenea situaţii primul ministru îşi dă demisia. Aşteptăm gestul de onoare necesar din partea primului ministru”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că, în Marea Britanie, prim-ministrul Margaret Thatcher a demisionat atunci când a pierdut sprijinul propriilor parlamentari, susţinând că şi Sorin Grindeanu ar trebui să facă acest lucru.

Preşedintele ALDE a afirmat că decizia de a-i retrage sprijinul politic lui Sorin Grindeanu nu este „un capriciu”.

Tăriceanu a afirmat că există o discrepantă majoră între percepţia publica asupra activităţii guvernului şi a primului ministru şi „realitatea”, afirmând că percepţia publică era pozitvă, însă, realitatea era îngrijorătoare.

„Vreau să sublniez că în politică timpul nu rezolvă nimic, problemle nerezovate se răsfrâng brutal asupra decidentilor politici mai devreme sau mai târziu, generezi crize. Am hotărât să punem realitatea pe masă”, a mai spus Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO