Eveniment

Tariceanu insista pentru reducerea CAS cu 6%

23.04.2007, 18:29 16

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului muncii, Paul Pacuraru, ca, impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor, sa pregateasca reducerea contributiei la asigurarile sociale cu aproximativ sase procente.
"Premierul Tariceanu i-a cerut ministrului muncii sa analizeze situatia de pe piata muncii, si, impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor, sa pregateasca reducerea contributiei la asigurarile sociale cu aproximativ 6 procente", afirma Guvernul.
Intr-o declaratie anterioara, Varujan Vosganian, seful Guvernului si ministrul muncii s-au intalnit la Palatul Victoria pentru o analiza a problemelor sociale.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, in urma cu aproximativ trei saptamani, ca nivelul contributiilor de asigurari sociale platite de angajati ar putea fi diminuat anul viitor cu pana la sase puncte procentuale.
"Am decis ca este o prioritate pentru 2008 reducerea cu pana la 6% a contributiei pentru asigurari sociale pe care fiecare angajat trebuie sa le plateasca", a spus atunci Tariceanu, care a apreciat ca este mai important ca banii sa ramana la "cetatenii activi" decat la stat.
Reprezentantii ministerului muncii au precizat la acea data, inainte ca potofoliul de ministru sa fie preluat, prin restructurarea Guvernului, de Paul Pacuraru (PNL) de la democratul Gheorghe Barbu, ca institutia va cauta mai intai solutii pentru reducerea contributiilor sociale si abia apoi va lua o decizie in acest sens.
Contributiile sociale sunt de 45,5% in prezent, cumulat pentru angajat si angajator. Autoritatile au redus nivelul cu doua puncte procentuale, la inceputul acestui an, din cota platita de companii.
In discutia de vineri de la Palatul Victoria, premierul Tariceanu i-a mai cerut ministrului muncii sa lucreze indeaproape cu reprezentanti ai mediului de afaceri pentru implementarea, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, a componentelor Programului Operational Sectorial Resurse Umane privind educatia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO