Eveniment

Târgul de carte Gaudeamus 2022 revine în format fizic la Bucureşti după doi ani de pauză

Târgul de carte Gaudeamus 2022 revine în format fizic...

Autor: Alexandra Matei

08.12.2022, 12:27 644

Ultima ediţie în format fizic a târgului de carte a avut loc în 2019, urmând ca ediţiile din 2020 şi 2021 să se desfăşoare online din cauza pandemiei de Covid-19. 

Anul acesta, în pavilionul B2 de la Romexpo, sunt amplasate standuri de carte şi spaţii de evenimente pe o suprafaţă de aproape 7.900 de metri pătraţi. 

Târgul va fi deschis până duminică, 11 decembrie, între orele 10 şi 20, iar la această ediţie accesul tuturor categoriilor de public este gratuit.

Ediţia cu numărul 29 a Târgului de Carte Gaudeamus are loc anul acesta, între 7 şi 11 decembrie, la Bucureşti, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo şi este prima ediţie a târgului desfăşurată în format fizic după doi ani de pauză.

Ultima ediţie în format fizic a târgului de carte a avut loc în 2019, după care restricţiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19 au făcut ca ediţiile din 2020, respectiv 2021 să se desfăşoare online.

„Gaudeamus revine, în premieră, la formatul pe care l-a impus de peste un sfert de secol drept un reper solid al pieţei de profil din ţara noastră. Ediţia Bucureşti 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus, reluată după doi ani de pauză, consolidează statutul evenimentului de vârf de piaţă editorială”, transmit reprezentanţii târgului.

Anul acesta, în pavilionul B2 de la Romexpo, spun organizatorii, sunt amplasate standuri de carte şi spaţii de evenimente pe o suprafaţă de aproape 7.900 de metri pătraţi.

Târgul de carte are circa 200 de participanţi la ediţia din acest an, care vor oferi publicului o gamă variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes.

Alături de nume consacrate de zeci de ani în peisajul editorial românesc, se vor regăsi numeroşi participanţi în premieră la acest eveniment, atât edituri care şi-au câştigat deja o notorietate, cât şi proiecte noi, la început de drum.

Totodată, în cadrul ediţiei de anul acesta, se vor desfăşura peste 600 de evenimente editoriale în cele şase spaţii amenajate în incintă.

În premieră, anunţă reprezentanţii Gaudeamus, în incinta târgului vor fi amenajate şi două spaţii dedicate activităţilor interactive pentru cei mici.

Astăzi, 8 decembrie, în cea de-a doua zi de târg, Gaudeamus şi-a deschis porţile la ora 10 şi i-a întâmpinat pe primii vizitatori cu lansări de carte, dar şi cu activităţi dedicate copiilor, cum ar fi „Arta pentru copii şi părinţi”, un eveniment ce işi propune familiarizarea copiilor de vârste preşcolare şi şcolare de ciclu primar cu noţiuni despre artă sau un atelier de naraţiune creativă.

Inaugurarea oficială a ediţiei de anul acesta a avut loc miercuri, 7 decembrie, la ora 12.00. Târgul va fi deschis până duminică, 11 decembrie, între orele 10 şi 20, iar la această ediţie accesul tuturor categoriilor de public este gratuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO