Eveniment

Tănăsescu, FMI: Aşa cum ţintim inflaţia ar trebui să ţintim locurile de muncă

Tănăsescu, FMI: Aşa cum ţintim inflaţia ar trebui să ţintim locurile de muncă

Autor: Claudia Medrega

08.02.2012, 19:08 215

România este mai bine pregătită pentru a face faţă unor turbuenţe financiare posibile şi trebuie să continue reformele structurale, însă dilema majoră este realizarea procesului de consolidare fiscală fără afectarea creşterii economice şi crearea locurilor de muncă, consideră Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI.

"România a creat în doi ani şi jumătate de reforme multe instrumente, multe buffere care să-i permită să fie ancorată în această lume foarte turbulentă. Riscurile există şi persistă. Reformele realizate au condus la o încredere mai mare în România. România trebuie să-şi consolideze procesul de ajustare fiscală, sa continue reformele structurale şi capacitatea de a-şi îmbunătăţi instituţiile statului pentru a atrage fonduri europene. Dilema majoră este cum realizează procesul de consolidare fiscală fără să afecteze creşterea economică şi să creeze locuri de muncă".

Tănăsescu consideră că "aşa cum ţintim inflaţia ar trebui să ţintim locurile de muncă".

"O ţintire a creşterii economice şi a locurilor de muncă ar trebui să fie un punct pivotal. Avem nevoie de creştere economică, de reducerea şomajului, mai ales în rândul tinerilor. Şomajul în rândul tinerilor este foarte ridicat în toată lumea. În prezent, cel mai important pentru noi este să ne focalizăm atenţia pe componenta asta: cum putem să creştem solid, consolidat, cum putem să reducem şomajul, cum putem să ne îmbunătăţim competitivitatea".

El insistă pe necesitatea atragerii fondurilor europene, care reprezintă sursa cea mai importantă de creştere economică în anii următori. Totodată, restructurarea sectorului de energie şi transport este o altă zonă de maximă importanţă pentru creşterea economică, în opinia lui Tănăsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO