Eveniment

Sute de participanţi la o conferinţă de la Romexpo, evacuaţi de pompieri şi jandarmi

Sute de participanţi la o conferinţă de la Romexpo,...

Autor: Firuta Flutur

27.08.2016, 20:59 865

"Astăzi, în sala Mihai Eminescu (pavilion E2) din cadrul Romexpo a fost planificată să se desfăşoare o conferinţă, iar în jurul orei 14:20, şeful turei de serviciu din cadrul „Secţiei de Pompieri Expoziţiei”, aflată în proximitatea complexului, a constatat că numărul de participanţi aflaţi în interior depăşeste capacitatea sălii. În cel mai scurt timp, acesta a comunicat organizatorilor evenimentului că este stare posibil generatoare de urgenţe, motiv pentru care s-ar impune evacuarea, coordonată, a ocupanţilor", potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Dispozitivul de intervenţie al ISU prezent la fata locului a fost suplimentat cu un echipaj SMURD şi s-a solicitat sprijinul poliţiei şi jandarmeriei pentru evacuarea participanţilor.

În cele din urmă, pe fondul cazurilor medicale apărute şi a tensiunii existente, s-a luat decizia de anulare a evenimentului şi de evacuare progresivă a persoanelor către exteriorul clădirii.

"Am intervenit la solicitarea pompierilor ca să evacuam o sală în care se desfăşura un eveniment, capacitatea sălii fiind depăşită de nr de persoane prezente. ISU a solicitat organizatorilor să întrerupă activitatea
şi a fost nevoie de intervenţia noastră pentru a asigura o evacuare ordonată. Au fost şi persoane cărora li s-a făcut rău. În momentul de faţă se fac verificări şi dacă sunt constatate nereguli, se vor da sancţiuni care pot fi în valoare de 10.000 de lei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, de la Jandarmeria Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO