Eveniment

Susan Wojcicki, şefa YouTube, a anunţat că se retrage după aproape un deceniu în fruntea platformei

Susan Wojcicki, şefa YouTube, a anunţat că se retrage...

Autor: Ştefan Stan

17.02.2023, 09:56 248

Susan Wojcicki, directorul executiv al YouTube, a anunţat că se retrage după aproape un deceniu în această funcţie.

 Wojcicki a declarat joi, într-o postare pe blog, că intenţionează să se concentreze asupra familiei, sănătăţii şi proiectelor personale. Ea va avea, de asemenea, un rol de consilier la Google şi Alphabet, care deţine YouTube.

Neal Mohan, director de produse, va fi noul şef al YouTube, potrivit postării de pe blog. Schimbarea intră în vigoare imediat, a declarat o purtătoare de cuvânt a YouTube.

"Este momentul potrivit pentru mine şi mă simt capabilă să fac acest lucru pentru că avem o echipă de conducere incredibilă la YouTube", a declarat Wojcicki în postare.

Plecarea lui Wojcicki pune capăt unui mandat în care a supravegheat creşterea YouTube într-o afacere care a devenit din ce în ce mai importantă pentru rezultatele Google. De asemenea, ea a gestionat platforma video prin controversele legate de moderarea conţinutului şi noile ameninţări concurenţiale din partea unor servicii precum TikTok, al ByteDance. 

Mohan a fost anterior unul dintre cei mai de încredere adjuncţi ai doamnei Wojcicki, supervizând schimbările ample ale produsului YouTube şi jucând un rol în dezbaterile politice din jurul platformei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO