Eveniment

Surpriză: Ştefan Voloşeniuc, un român venit în Marea Britanie în 2007 şi care are afaceri în construcţii, candidează pentru a deveni viceprimar al Londrei

Surpriză: Ştefan Voloşeniuc, un român venit în Marea...

Autor: Ştefan Stan

24.07.2023, 16:58 5646

Românii din Anglia sunt la un pas să aibă un viceprimar al Londrei, după ce Cllr Susan Hall a fost selectată ca şi candidat al partidului conservator pentru funcţia de primar al Londrei in alegerile care vor avea loc anul viitor in luna Mai, iar românul Ştefan Bucovineanul-Voloşeniuc este candidat pentru poziţia de viceprimar. 

Peste 1 milion de români sunt stabiliţi în Marea Britanie, iar mai bine de 500.000 dintre ei se află în zona metropolitană a Londrei. Comunitatea românească e a doua ca mărime din Regatul Unit, după cea poloneză, şi a devenit cea mai numeroasă minoritate din Londra. ”După Bucureşti şi Chişinău, Londra este oraşul locuit de cei mai mulţi români, fiind urmat de Iaşi. În aceste condiţii, până şi ideea unui vice-primar român ales în Capitala Marii Britanii, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, nu mai pare chiar o fantasmagorie. E nevoie doar de timp. Şi de persoana potrivită”, a scris Omul de afaceri român mutat la Londra într-o postare. 

Ştefan Voloşeniuc, în vârstă de 40 de ani, este un om de afaceri stabilit în Marea Britanie, care deţine o firmă de construcţii. După ce a locuit pentru scurt timp în Portugalia şi Franţa, a ajuns la Londra în ianuarie 2007 pentru a lucra ca excavator rutier. În ciuda faptului că nu vorbea deloc limba engleză, Stefan era hotărât să îşi dezvolte propria afacere pentru a-şi putea întreţine familia de acasă. În câţiva ani, a creat şi construit propria companie de construcţii cu sediul în Borehamwood, care în 2020 avea o cifră de afaceri de aproape 30 de milioane de lire sterline pe an şi 150 de angajaţi, inclusiv români şi britanici.

Vedeţi mai jos anunţul integral al lui Ştefan Bucovineanul-Voloşeniuc pe Facebook. 

”Sunt extrem de incantat să anunţ că draga mea colegă şi prietenă, Cllr Susan Hall, a fost selectată ca şi candidat al partidului conservator pentru funcţia de primar al Londrei in alegerile care vor avea loc anul viitor in luna Mai. Susan este o persoană de încredere şi dedicată, iar cu ea la conducere, suntem hotărâţi să transformăm Londra într-un oraş mai sigur, mai bun şi mai curat.

Această alegere este remarcabilă şi deosebită pentru românii din Londra. Pentru prima dată în istoria metropolei londoneze, românii au posibilitatea să aibă propriul viceprimar. Acesta este un pas important în reprezentarea comunităţii noastre şi în asigurarea că nevoile şi aspiraţiile noastre vor fi luate în considerare în luarea deciziilor care afectează oraşul în care trăim.

Cu Susan la cârma oraşului şi cu sprijinul tuturor, vom putea face progrese semnificative în abordarea provocărilor pe care le întâmpinăm în Londra. Vom lucra împreună pentru a asigura o infrastructură mai bună, pentru a promova siguranţa comunităţii şi pentru a investi în proiecte care să îmbunătăţească calitatea vieţii tuturor locuitorilor. Împreună, putem construi un Londra mai puternică şi mai prosperă pentru toţi.

Să fim mândri de această realizare şi să privim cu optimism către viitorul nostru comun în frumoasa noastră capitală, Londra.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO