Eveniment

SUA şi Marea Britanie au lovit 36 de ţinte Houthi din Yemen. Este a treia oară când americanii şi britanicii acţionează concomitent împotriva rebelilor susţinuţi de Iran

SUA şi Marea Britanie au lovit 36 de ţinte Houthi din...

Autor: Petru Mazilu

04.02.2024, 07:12 143

SUA şi Marea Britanie au lovit 36 de ţinte Houthi din Yemen în noaptea de sâmbătă spre duminică. Rachetele au fost lansate de avioane şi de vapoare. A fost a treia oară când americanii şi britanicii acţionează concomitent împotriva rebelilor susţinuţi de Iran.

În timpul atacului au fost lovite 36 de ţinte aflate în 13 zone din Yemen.

Au fost folosite avioane de luptă F/A-18 de la portavionul USS Dwight D Eisenhower şi nave de război americane care au tras cu rachete Tomahawk din Marea Roşie, au declarat oficialii americani, potrivit Sky News.

USS Gravely şi USS Carney, ambele distrugătoare ale marinei americane, au lansat rachete.

Ministerul Apărării al Marii Britanii a anunţat că avioanele RAF Typhoon FGR4 s-au alăturat forţelor americane în „alte lovituri împotriva poziţiilor Houthi din Yemen”.

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat pentru a treia oară o operaţiune comună de amploare pentru a lovi lansatoare de arme, site-uri radar şi drone Houthi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO