Eveniment

Studiu. Pachetul salarial, oportunităţile de dezvoltare personală şi sistemul de lucru în regim remote sunt principalii factori care ar convinge un IT-ist să accepte un job nou

Studiu. Pachetul salarial, oportunităţile de dezvoltare...

Autor: Ramona Cornea

08.05.2023, 17:00 415

♦ Cei mai mulţi dintre IT-işti spun că o creştere salarială de peste 20% i-ar putea convinge să accepte un nou loc de muncă ♦ Circa 56% dintre angajaţii din IT au spus că organizaţiile pentru care lucrează şi-au adaptat salariile la rata inflaţiei în ultimul an ♦ Aproximativ 21% dintre IT-işti au spus că se anunţă restructurări de personal în compania lor, în zona IT anul acesta.

Pachetul salarial şi de beneficii, opor­tunităţile de dezvoltare personală şi sistemul de lucru în regim remote sunt principalii factori care ar convinge un IT-ist să accepte un job nou, arată un sondaj realizat de compania de recrutare Prohuman APT şi de platforma de recrutare BestJobs.

Astfel, 46% dintre respondenţii sonda­jului au spus că beneficiile salariale reprezintă cea mai mare motivaţie în decizia de a accepta un job nou, 18% au menţionat oportunităţile de dezvoltare profesională, 15% au spus că este vorba de sistemul de muncă remote, 13% au menţionat compania angajatoare, iar 8% au spus că cea mai mare motivaţie o repre­zin­tă posibilitatea de a lucra în regim freelance.

„Nevoile şi dorinţele candidaţilor văzute cu o asemenea claritate îi ajută pe recrutori să rezolve mai eficient acest puzzle al plasării forţei de muncă IT într-o piaţă în creştere acce­lerată, atât ca dimensiune, cât şi ca cerinţe de o parte şi de cealaltă“, spune Răzvan Zglo­biu, Head of Sales and Talent Acquisition, Prohuman APT. De altfel, sondajul citat arată că IT-iştii au o atitudine deschisă în privinţa schimbărilor profesionale în anul 2023. Circa 31% dintre angajaţii din IT care au răspuns son­dajului au spus că anul 2023 este unul de schimbări pro­fesionale pentru ei într-o oare­care măsură, 23% dintre ei au spus că anul acesta este unul al schimbărilor profesionale într-o foarte mare măsură, 26% au spus că va fi în mare măsură, iar 13% că va fi un an al schimbărilor profesio­nale într-o mică măsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO