Eveniment

Studiu de caz: Primăria devenită investitor strategic. Cum şi-au propus autorităţile locale să reînvie „Perla Carpaţilor”: „Cu gândire pozitivă şi cu lucrurile bine puse la punct, poţi să faci lucruri mari”

Studiu de caz: Primăria devenită investitor strategic....

Autor: Ioana Matei

08.10.2023, 09:29 263

Într-un interviu BUSINESS Magazin, Primarul Mik Jozsef vorbeşte despre eforturile de revitalizare a staţiunii Borsec, cu accent pe inaugurarea Centrului Spa & Balneo Fontana în decembrie 2022. Investiţia de 9 milioane de euro, implicând finanţare publică şi credit bancar, este văzută ca un punct crucial pentru relansarea turismului în zonă. Primarul încurajează şi alţi investitori să se implice şi să contribuie la dezvoltarea durabilă a staţiunii, având în vedere viziunea sa pentru un turism prosper şi bine reglementat în viitor.

„Sunt mulţumit, dar sunt multe de făcut în Borsec, acesta este doar începutul”, descrie primarul Mik Jozsef realizările referitoare la centrul spa şi de tratament Fontana Spa & Balneo Borsec, care a repus staţiunea pe harta turismului balneoclimateric al ţării începând cu iarna anului trecut. 

Primarul din Borsec, Mik Jozsef, un nativ al zonei, este conectat cu istoria şi dezvoltarea staţiunii, supranumită în trecut „Perla Carpaţilor”. În interviul acordat BUSINESS Magazin, el aminteşte chiar de primele primele înscrisuri ce menţionau utilizarea apelor minerale în băi terapeutice, care datează din 1725. În timp, structurile pentru tratarea cu ape minerale s-au diversificat. După anul 1989 însă, vechile facilităţi au început să dispară, iar în 2001 staţiunea a pierdut statutul de staţiune balneoclimaterică.

Cu rădăcini puternice în comunitatea localăMik Jozsef s-a concentrat pe refacerea staţiunii, iar în 2008, odată cu primul său mandat, şi-a propus să înceapă procesul de regenerare a zonei. Cu un plan amplu, au fost reconstruite infrastructura şi diverse atracţii, precum pârtia de schi şi centrul Spa – investiţii atipice pentru o primărie. „Ne-am propus să refacem Borsecul, din cele 5.000 de locuri de cazare care au existat înainte de 1989, doar 86 au rămas. S-a petrecut o distrugere masivă din cauza celor care au răspuns de oraş; din 2008-2009 am reînceput reclădirea staţiunii şi noi, ca Primărie am făcut tot ce ar fi făcut un privat – inclusiv pârtia de schi şi acest centru spa... După Romaqua Group, firma de îmbuteliere de ape minerale, am ajuns al doilea investitor strategic în Borsec”, povesteşte el. 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO