Eveniment

Strategia naţională de educaţie financiară, în consultare publică. Printre măsurile propuse este şi dezvoltarea unor programe de tipul „Săptămâna educaţiei financiare” în grădiniţe şi implementarea unor programe de educaţie financiară destinate profesorilor

Strategia naţională de educaţie financiară, în...

Autor: Ramona Cornea

25.10.2023, 18:52 162
Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică Strategia naţională de educaţie financiară pentru perioada 2023-2030. Printre măsurile propuse este dezvoltarea unor programe de tipul „Săptămâna educaţiei financiare” în grădiniţe şi introducerea sau dezvoltarea unor elemente de educaţie financiară în materia studiată la nivelul învăţământului primar, gimnazial şi liceal.
 
„Scopul strategiilor naţionale de educaţie financiară este de a îmbunătăţi abilitatea oamenilor de a gestiona (administra) mai bine finanţele personale şi de a evita sau cel puţin de a diminua stresul financiar şi severitatea crizelor financiare la nivel individual şi familial. Într-o lume în care bunurile şi serviciile necesare traiului se obţin prin cheltuirea banilor ca monedă de schimb, oamenii au nevoie să înţeleagă, de la vârste fragede şi până la finalul vieţii, aspecte precum: funcţionarea mecanismelor economice şi financiare sau administrarea eficientă a banilor şi luarea unor decizii financiare informate”, scrie proiectul strategiei naţionale de educaţie financiară. 
 
În plus, strategia urmăreşte introducerea educaţiei financiare şi în universităţi şi implementarea unor programe de educaţie financiară destinate profesorilor, precum implementarea unui program naţional de conştientizare, consiliere şi sprijin pentru părinţi pentru ca ei să-şi poată educa copiii din perspectivă financiară.
 
De asemenea, strategia naţională de educaţie financiară ţinteşte organizarea de cursuri de educaţie financiară, de acţiuni şi evenimente dedicate educaţiei financiare, sub egida „Săptămânii Mondiale a Investitorului” (World Investor Week, WIW), „Săptămânii Mondiale a Banilor (Global Money Week, GMW), „Săptămânii Europene a Banilor” (European Money Week, EMW) şi a Zilei Educaţiei Financiare. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO