Eveniment

Spre ce ne îndreptăm? 57% din elevi au luat note sub 5 la simularea pentru evaluarea naţională la matematică iar un sfert nu au trecut pragul la limba română

La Limba şi literatura maternă, 17,07% dintre candidaţi au luat note sub 5, iar restul peste 5

La Limba şi literatura maternă, 17,07% dintre candidaţi au luat note sub 5, iar restul peste 5

Autor: Cosmin Pirv

02.03.2024, 13:00 2990

Aproape 60% dintre elevii care au participat la simularea Evaluării Naţionale au obţinut note sub 5 la matematică, iar peste un sfert au luat note cuprinse între 1 şi 4,99 la limba şi literatura română.

Potrivit rezultatelor anun­ţate de Ministerul Educaţiei, 73,98% dintre elevi au luat la limba şi literatura română peste sau egale cu 5, iar 26,02% note mai mici de 5.

La matematică, 57,63% dintre elevi au luat note cuprinse între 1 şi 4,99, în timp ce 42,37% au ob­ţi­nut note peste sau egale cu 5.

La limba şi literatura maternă, 17,07% dintre candadaţi au luat note sub 5, iar restul peste 5.

Ministerul Educaţiei arată că a fost pentru prima dată când simularea s-a derulează în condiţii similare cu cele de examen, digitalizat, iar lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învă­ţă­mânt, fiind distribuite alea­toriu evaluatorilor din toată ţara.

Rezultatele probelor scrise ale simulării au fost transmise către inspectoratele şcolare ju­de­ţene/al municipiului Bucu­reşti.

Rezultatele – simularea are loc cu o jumătate de an înaintea eaamenelor naţionale - vor fi analizate, spune Ministerul Educaţiei, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea perfor­manţelor şcolare.

Pentru părinţi, dar şi pentru copii, acest examen este un coşmar pentru că, în funcţie de note, copiii vor fi admişi la un liceu mai bun sau mai puţin cotat. Nu poţi să speri că vei fi admis la liceul Vianu din Bucureşti, dacă ai 5 la matematică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO