Eveniment

Specialiştii din Sănătate: Pacienţii cu cancer trebuie susţinuţi, avem nevoie de politici publice şi de colaborare pentru un diagnostic rapid şi clar

Specialiştii din Sănătate: Pacienţii cu cancer...

Autor: Georgiana Mihalache

27.11.2023, 00:05 170

Doar în 2022 circa 50.000 de pacienţi din România au murit de cancer Incidenţa acestei boli creşte de la un an la altul l Centrele de excelenţă integrate astfel ca pacientul să nu alerge dintr-un spital în altul cresc şansele de supravieţuire şi tratament Deşi legea pentru Planul Naţional de Cancer a fost adoptată de un an, măsurile nu pot fi implementate pentru că Ministerul Sănătăţii nu a realizat normele de aplicare.

Principalele nevoi ale pacien­ţilor cu cancer sunt de a avea acces rapid la diagnostic. Astfel, cresc şan­sele ca tratamentul să dea rezul­tate. În acest sens, România încă are lipsuri în ceea ce priveşte politicile pu­blice care să uşureze drumul pacien­tului prin sistem, accesul la prevenţie.

Totuşi, tehnologiile noi şi centrele cu aparatură de ultimă generaţie, care s-au dezvoltat din ce în ce mai mult în ultimii ani, reprezintă o parte din soluţie. O altă cale este şi atragerea specialiştilor români plecaţi peste hotare. Acestea au fost temele de discuţie dezbătute în cadrul conferinţei Romanian Healthcare Conference &Expo, organizată la Bucureşti, care a reunit mai mulţi specialişti din rândul sectorului public şi privat de sănătate.

„Asistăm la o creştere a numărului de investigaţii de screening. Statisticile din 2022 ne arată că peste 50.000 de români au pierdut bătălia cu cancerul. Aceste cifre trebuie să ne motiveze să facem un efort comun al furnizorilor de servicii medicale private şi serviciul public pentru a facilita accesul pacienţilor la servicii de ultimă perfor­manţă. Avem echipamente, inteligenţă artificială care permit diagnosticarea cu precizie. Acţionând împreună, vom putea să-i ajutăm pe români să conştientizeze că un cancer diagnosticat la timp are mai multe şanse să fie tratat“, a spus Răzvan Predica, CEO al Affidea România şi Ungaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO