Eveniment

Sorin Oprescu: Au fost ani în care sistemul sanitar a fost susţinut de producătorii de medicamente

Sorin Oprescu: Au fost ani în care sistemul sanitar a...

Autor: Andrei Cîrchelan

23.09.2013, 10:38 213

Sănătatea este subfinanţată, iar politicienii îi acordă atenţie doar înainte de alegeri, de aceea în unii ani sistemul sanitar a fost susţinut de producătorii de medicamente, a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, prezent la ZF Pharma Summit.

"Au uitat cu toţii de ambulatoriile de pe teren, cele de sector, medicii de acolo un mai erau plătiţi de nimeni, activitatea era remunerată de Dumnezeu ştie cine, iar spitalele au mers din subfinanţare în subfinanţare. Fiecare putere politică începea înainte de alegeri cu ideea că sănătatea e prioritatea absolută. Dar din patru în patru anii datoriile s-au rostogolit şi au existat ani în care sistemul sanitar, din punctul de vedere al medicaţiei şi uneori al aparaturii, a fost susţinut de producătorii de medicamente", a spus Oprescu.

Legat de pachetul de bază oferit în sistemul de sănătăte, acesta este atât de sărac în servicii încât politicienilor le "era ruşine să îl comunice populaţiei.

"După 23 de ani începem iar să comunicăm pachetul de bază. De când funcţionează Casa avem pachetul de bază, dar el nu a fost comunicat niciodată pentru că tuturor guvernanţilor le-a fost ruşine. În unii ani pachetul de bază a însemnat doar două sau trei analize. Atunci decizia politică era să nu se mai comunice pachetul de bază", a mai spus Oprescu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO