Eveniment

Soarta "Satului Francez" a fost decisa de Basescu si Nastase

30.07.2004, 00:00 17

Prelurarea "Satului Francez" de catre municipalitate a fost rezultatul unei intalniri intre primarul general Traian Basescu si premierul Adrian Nastase, au declarat cei doi lideri politici.
"Vanzarea a fost convenita astfel pentru ca Primaria Capitalei detine deja terenul pe care sunt construite vilele", a declarat ieri primarul general Traian Basescu. El sustine ca aceasta este "cea mai inteleapta solutie pentru Bucuresti".
La randul sau, premierul Adrian Nastase a afirmat ca vanzarea Satului Francez catre Primaria Generala a Capitalei reprezinta o decizie fireasca, decizie a fost luata in urma intilnirii pe care a avut-o cu primarul general Traian Basescu.
"Chiar daca domnul Basescu a facut la un moment dat o serie de afirmatii privind anumite eventuale interese legate de terenul respectiv si dincolo de aceste aspecte personale, mi se pare foarte important faptul ca putem vedea care este solutia inteleapta, viabila, pentru comunitatea locala", a spus Nastase.
In opinia premierului, vinzarea directa a Satului Francez va asigura Primariei venituri mai mari pentru proiectele Bucurestiului, in comparatie cu sumele care ar fi fost obtinute in cazul in care s-ar fi organizat licitatii pentru fiecare vila in parte si in care chiria ar fi fost perceputa numai pentru terenul de sub case.  
Intr-un interviu acordat postului de televiziune National TV, presedintele AVAS, Mircea Urscahe a afirmat ca "Satul Francez" este evaluat la circa 10 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO