Eveniment

Situaţie critică: numărul persoanelor decedate a ajuns la 31. De acum încep operaţiile şi transplanturile

Potrivit ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătăţii, 136 de răniţi în incendiul de la ClubulColectiv mai sunt internaţi în spitalele Capitalei

Potrivit ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătăţii, 136 de răniţi în incendiul de la ClubulColectiv mai sunt internaţi în spitalele Capitalei

03.11.2015, 00:07 2060

Încă o victimă a incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală a murit ieri la Spitalul de Arşi, fiind vorba despre un tânăr neidentificat (singura victimă rămasă neidentificată), numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Clubul Colectiv ajungând astfel la 31.

Din spitale nu vin veşti bune, iar situaţia este mai gravă decât anticipau iniţial medicii.

 

Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică

Şase dintre cei 28 de pacienţi răniţi în incendiul din Clubul Colectiv şi aflaţi la Spitalul de Arşi au fost operaţi ieri, alţi şase urmând să fie operaţi  în cursul serii.

La Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri (cunoscut ca „Spitalul de Arşi“) sunt internate 28 de persoane rănite în urma incendiului din Clubul Colectiv, dintre care jumătate sunt în stare critică sau gravă.

Directorul medical al unităţii Cristian Niţescu a declarat că, din cei zece pacienţi aflaţi la terapie intensivă, patru sunt în stare foarte gravă, iar în cazul acestora pot apărea complicaţii în orice moment, în pofida eforturilor medicilor şi a tratamentului administrat.

 

Spitalul Bagdasar-Arseni

Optsprezece dintre cei 21 de răniţi internaţi în Spitalul Bagdasar-Arseni sunt în stare gravă, dintre care 14 la terapie intensivă, a declarat doctorul Andrei Carantino.

Acesta a precizat că deocamdată nu se pune problema ca vreun pacient să fie externat.

 

Spitalul Elias

Zece dintre cei 14 pacienţi internaţi la Spitalul Elias din Capitală sunt în secţia de anestezie şi terapie intensivă (ATI), opt dintre ei sunt intubaţi, iar cinci sunt în stare critică, au anunţat  reprezentanţii unităţii sanitare.

Unitatea sanitară a precizat că în secţia de chirurgie sunt patru pacienţi, cu stare generală satisfăcătoare, cu arsuri pe suprafeţe mici, în general la nivelul extremităţilor. „Aceşti pacienţi nu necesită măsuri de terapie intensivă“, se mai arată în comunicat. Toţi pacienţii spitalizaţi sunt supuşi unui tratament local zilnic, a cărui complexitate variază în funcţie de gravitatea leziunilor şi se realizează în sălile de operaţie.

 

Spitalul Universitar

Una din cele 20 de victime ale tragediei din Clubul Colectiv internate la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a fost externată ieri, iar nouă din cei 19 pacienţi spitalizaţi în continuare sunt în stare critică, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

La secţia de terapie intensivă sunt 13 victime, a căror evoluţie este „staţionară“, iar dintre aceştia patru au fost recent mutaţi la terapie intensivă de la chirurgie plastică din cauza problemelor respiratorii.

Alte patru victime se află la secţia de chirurgie plastică, având arsuri minore, iar evoluţia lor este favorabilă, alte două victime care au suferit intoxicaţii moderate au, de asemenea, o evoluţie favorabilă şi vor fi externaţi în această săptămână.

 

Spitalul Floreasca

Paisprezece din cele 15 victime de la Colectiv internate la Spitalul Floreasca sunt în continuare în stare extrem de gravă, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale, precizând, totodată, că de luni dimineaţă toţi pacienţii au fost trimişi către sălile de operaţie, pentru intervenţii. „Toţi pacienţii internaţi după evenimentul de vineri seară urmează un traseu bine stabilit: de la ora 7.00 toţi au mers în săli de operaţie, pe rând, unde se corectează plăgile. Aceste intervenţii sunt făcute de echipe multidisciplinare, iar după aceea sunt transportaţi spre computer tomograf pentru evaluare imagistică şi, ulterior, înapoi în terapie intensivă. Paisprezece pacienţi sunt în stare extrem de gravă“, au anunţat reprezentanţii Spitalului „Floreasca“.

La Spitalul Floreasca sunt internate 15 dintre victimele tragediei din Clubul Colectiv.

 

Spitalul Militar

Spitalul Militar a anunţat ieri că starea a trei dintre pacienţii care sunt internaţi la Terapie Intensivă s-a îmbunătăţit şi vor putea fi transferaţi la Secţia de arşi, alţi cinci sunt în continuare în stare gravă, iar unul continuă să fie intubat, medicii declarându-se „foarte oprimişti“.

La Spitalul Militar Central sunt internaţi 12 răniţi în incendiul de vineri seară din Clubul Colectiv.

În cazul pacienţilor care au arsuri ale căilor respiratorii superioare, se menţine gradul de severitate, astfel că în continuare cinci pacienţi sunt în stare gravă, iar unul este intubat.

 

Potrivit ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătăţii, 136 de răniţi în incendiul de la ClubulColectiv mai sunt internaţi în spitalele Capitalei.

Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi - 27 (trei în stare critică, 10 grav, 14 în stare stabilă), Spitalul „Bagdasar Arseni“ - 21 (trei intubaţi, 18 în stare stabilă), Spitalul Universitar - 19 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 10 în stare stabilă), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul în stare stabilă), Elias - 14 (patru intubaţi, 10 în stare stabilă) şi Spitalul Militar - 12 (doi intubaţi, 10 în stare stabilă).

Totodată, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“ sunt internaţi şase tineri, între care doi fraţi de 16 ani şi 17 ani şi 11 luni (doi pacienţi intubaţi, patru în stare stabilă), la Spitalul „Sfântul Ioan“ - opt răniţi (şase intubaţi, doi în stare stabilă), Spitalul SRI - şase (doi grav, patru în stare stabilă), Spitalul „Sf. Pantelimon“ - cinci (doi intubaţi, trei în stare stabilă) şi la Spitalul Gerota - trei pacienţi în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniţi sunt în stare critică, gravă sau intubaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO