Eveniment

Sistemele informatice din 15 spitale din ţară, nefuncţionale după un atac cibernetic

Sistemele informatice din 15 spitale din ţară,...

Autor: Georgiana Mihalache

12.02.2024, 12:00 231

 

Un atac cibernetic asupra sistemelor informatice ale mai multor spitale din România blochează activitatea din unităţile medicale vizate, ceea ce face ca medicii să nu poată înregistra pacienţi sau serviciile medicale acordate.

„Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat în cursul zilei de astăzi cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România. În prezent, o echipă de specialişti ai DNSC s-a deplasat la faţa locului, pentru investigarea incidentului cibernetic. Mai multe spitale sunt afectate de atac.

Vom reveni cu detalii pe măsură ce obţinem mai multe informaţii referitor la entităţile afectate. Recomandăm ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice şi a datelor! Aceasta este prioritatea la acest moment.”, se arată înt-un comunicat emis de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat pentru Agerpres că este vorba de 15-20 de spitale care folosesc sistemul informatic Hipocrate.

Potrivit site-ului companiei, „implementarea sistemului informatic medical Hipocrate contribuie la integrarea şi interconectarea tuturor activităţilor dintr-o instituţie medicală”.

 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO