Eveniment

Singur împotriva partidului: Geoană este propus spre excludere din PSD

Singur împotriva partidului: Geoană este propus spre excludere din PSD

Autor: Cristian Fierbinteanu - Mediafax

14.11.2011, 00:06 271

După ce s-a aflat în 2009 la 24 de ore de a deveni preşedintele României, Mircea Geoană a ajuns să fie propus spre excludere din PSD, întrucât poziţiile lui nu au fost conforme cu politica partidului. Duminică la prânz, preşedintele Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD Dan Şova a anunţat oficial că a recomandat comitetului executiv al partidului excluderea lui Geoană din partid.

Decizia a fost luată cu 43 de voturi "pentru" şi cinci "împotrivă". Şova este unul dintre aliaţii actualului preşedinte al PSD Victor Ponta, cei doi fiind asociaţi într-un cabinet de avocatură. Întrebat ce i s-a reproşat, exact, lui Mircea Geoană, Şova a răspuns: "E o chestiune internă". Geoană, care s-a prezentat la şedinţa unde tocmai fusese judecat, a făcut apel la calm, astfel încât să nu se rupă partidul, care de 7 ani stă în opoziţie.

"Excluderea mea ar fi un abuz de putere din partea unui preşedinte insuficient de matur politic pentru a conduce un partid atât de mare şi de complicat", a declarat Mircea Geoană după anunţul lui Şova. "Este un abuz al unui preşedinte nesigur, nu o sancţiune a întregului partid la adresa mea", se arată într-un document intitulat "Argumente politice pentru o apărare legitimă", făcut public de senator într-o conferinţă de presă care a avut loc cu puţin timp înainte de şedinţa Comisiei PSD. Geoană este şi preşedintele Senatului, a doua funcţie din stat, iar varianta înlocuirii lui din această poziţie este pusă pe tapet.

După ce s-a aflat în 2009 la 24 de ore de a deveni preşedintele României, Mircea Geoană a ajuns să fie propus spre excludere din PSD, întrucât poziţiile lui nu au fost conforme cu politica partidului. Duminică, la prânz, preşedintele Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial că a recomandat Comitetului Executiv al partidului excluderea lui Geoană din partid. Decizia a fost luată cu 43 de voturi "pentru" şi cinci "împotrivă". Şova este unul dintre aliaţii actualului preşedinte al PSD, Victor Ponta, cei doi fiind asociaţi într-un cabinet de avocatură. Întrebat ce i s-a reproşat, exact, lui Mircea Geoană, Şova a răspuns: "E o chestiune internă".
Geoană, care s-a prezentat la şedinţa unde tocmai fusese judecat, a făcut apel la calm, astfel încât să nu se rupă partidul, care de 7 ani stă în opoziţie.
"Excluderea mea ar fi un abuz de putere din partea unui preşedinte insuficient de matur politic pentru a conduce un partid atât de mare şi de complicat", a declarat Mircea Geoană, după anunţul lui Şova. "Este un abuz al unui preşedinte nesigur, nu o sancţiune a întregului partid la adresa mea", se arată într-un document intitulat "Argumente politice pentru o apărare legitimă", făcut public de senator într-o conferinţă de presă care avut loc cu puţin timp înainte de şedinţa Comisiei PSD.
Geoană este şi preşedintele Senatului, a doua funcţie din stat, iar varianta înlocuirii lui din această poziţie este pusă pe tapet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO