Eveniment

Sindicate: Salariile ar putea sa scada doar cu 10%, fara a diminua pensiile, diferenta din stimulente

13.05.2010, 15:43 22

Sindicatele cred ca se poate modifica scrisoarea de intentiecatre FMI astfel incat salariile bugetarilor sa scada cu 10% sinumai in 2010, fara fi diminuate deloc pensiile, iar diferenta safie luata de la stimulente, achizitii si servicii, conformMediafaxBusiness.

Vicepresedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, joi,ca liderii celor cinci confederatii sindicale s-au intalnit pentrua analiza datele trimise de Ministerul de Finante privind cifreleexacte pe care s-au fundamentat masurile de austeritate propuse deguvernanti.
Discutiile au vizat stabilirea propunerilor de modificare ascrisorii de intentie catre FMI, in sensul gasirii unor surse definantare diferite de cele propuse de Executiv, in felul acestaevitand reducerea pensiilor si salariilor.

Dandea a spus ca planul de masuri de protest anuntat de toateconfederatiile ramane in vigoare pana in momentul in caresindicatele vor avea certitudinea ca Guvernul accepta propunerilesindicatelor de modificare a memorandumului de intelegere cu FMI.Mai multe despre solutiile propuse de sindicate cuprivire la salarii cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO