Eveniment

Sindicaliştii se revoltă şi intră în grevă faţă de Ministerul Tineretului şi Sportului, nemulţumiţi de salariile prea mici

Sindicaliştii se revoltă şi intră în grevă faţă...

Autor: Răzvan Stîngă

27.07.2018, 10:52 92

SNST (Sindicatul Naţional Sport şi Tineret) este nemulţumit de salariile pe care le primeşte şi a decis ca vineri, între orele 10:00-12:00, să organizeze o grevă de avertisment.

Reprezentanţii SNST vor, prin această acţiune, să forţeze Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Muncii să modifice, printre altele, sistemul salarizării, modul de acordare a sporurilor şi egalizarea salariilor din federaţiile sportive naţionale.

”Sindicatul Naţional Sport şi Tineret protestează în numele a peste 3500 de salariaţi din Sport şi Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. În urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit cu 1300 lei net/luna. Membrii noştri au aşteptat suficient după promisiunile mincinoase ale reprezentanţilor MTS şi MMJS şi sunt hotărâţi să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată!” se arată în comunicatul SNTS.

În cazul în care condiţiile nu vor fi acceptate, sindicaliştii vor organiza un miting de protest pe 2 august, iar pe 8 august ameninţă că vor intra în grevă generală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO