Eveniment

Sindicalişti: Oficialii FMI au spus că problema evaziunii fiscale pe piaţa muncii va fi o prioritate

02.08.2010, 18:14 26

Reducerea evaziunii fiscale pe piaţa muncii a fost una dintemele de discuţie de luni dintre sindicalişti şi reprezentanţiiFMI, oficialii Fondului apreciind că această problemă va deveni oprioritate atât legislativ, cât şi procedural, au susţinutsindicaliştii, informează Mediafax.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, adeclarat, luni, după discuţiile cu reprezentanţii FMI, că aceştiaau împărtăşit opinia sindicatelor privind rezultatele slabe carevor fi obţinute în urma măsurilor luate de Guvern privindmodificarea Codului Fiscal.

"În privinţa evaziunii fiscale, FMI a împărtăşit aceeaşi idee cunoi că, în ciuda măsurilor, consecinţele vor fi «destul desubţiri»", a declarat Costin.

În acest sens, Dumitru Costin a semnalat, în cadrul discuţiilorcu reprezentanţii FMI, că sindicaliştii au susţinut că modificărileaduse Codului Fiscal nu vor aduce o creştere a numărului decontribuabili la bugetul de asigurări sociale. Dimpotrivă, înprezent există un număr mare de firme care îşi mută domiciliulfiscal în afara graniţelor României în ţări precum Bulgaria sauCipru pentru că acolo costurile ar fi mai mici.

Liderul BNS a arătat că a pus la dispoziţia reprezentanţilor FMIo analiză de impact referitoare la faptul că prin reducereacontribuţiilor sociale cu trei puncte procentuale şi prin întărirearolului Inspecţiei Muncii ar putea fi create aproximativ 100.000 delocuri noi de muncă. Citiţi mai multe despre declaraţiile făcute de preşedintele CartelAlfa, Bogdan Hossu, pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO