Eveniment

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat medaliile de aur în proba de dublu vâsle

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat medaliile...

Autor: Mediafax

28.07.2021, 03:29 51

România a obţinut miercuri a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 prin echipaju de dublu vâsle feminin, alcătuit din Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar. Cele două au câştigat medaliile de aur după o cursă solitară, în care au fost cronometrate cu timpul de 6:41.03.

Amânate de câteva ori din cauza condiţiilor meteorologice din zona Golfului Tokyo, care au făcut nenavigabile apele din zona amenajată special pentru concursurile olimpice de canotaj, cele şase finale reprogramate pentru miercuri dimineaţă au debutat cu proba de dublu vâsle feminin

Româncele au condus cu aproape 2 secunde după primii 500 de metri. Încă înainte de jumătatea distanţei echipajul României defila cu un avans de mai bine de două bărci.

Româncele au făcut o demonstraţie de forţă, câştigătoarea medaliilor de aur fiind incontestabilă, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar având aproape 4 secunde în faţă, după 1.000 de metri.

În cele din urmă nici un alt echipaj nu a avut puterea de a se apropia, cele două sportive câştigând a doua medalie a României la Jocurile Olimpice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO