Eveniment

Semnale mixte din zona construcţiilor: cheltuielile publice cresc lucrările de infrastructură, dar dobânzile mari duc la scădere în rezidenţial

Autor: Răzvan Botea

23.04.2023, 13:05 797

Construcţiile cresc pe ansamblu cu 10%, dar rezidenţialul scade. Dobânzile bancare care au crescut şi oamenii care se uită mai atent la cheltuieli au dus la scăderea sectorului rezidenţial. Segmentul care duce în spate construcţiile este infrastructura.

Sectorul construcţiilor, care face 7% din economie, a accelerat în februarie 2023, arată datele publicate de Institutul Naţional de statistică (INS). Infrastructura a dat tonul creşterii şi a avansat cu aproape peste 25% în perioada amintită. Pe de altă parte, sectorul construcţiilor rezidenţiale a scăzut pentru a doua lună consecutivă, pe măsură ce dobânzile mari la creditele ipotecare au pus frână împrumuturilor pentru achiziţia de locuinţe.

„Infrastructura, dacă se menţine pe parcursul anului, este o şansă extraordinară şi sunt în domenii în care este foarte necesar să facem aceste investiţii. Perspectivele de dezvoltare ale ţării pe următorii 10 ani depind de aceste investiţii în infrastructură”, comentează cifrele Aurelian Dochia, profesor universitare de economie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO