Eveniment

Un semnal de alarmă pentru cei care stau la terasă pe trotuarele de pe Calea Victoriei: Viteza de circulaţie a maşinilor trebuie redusă la 20 km/h. Mihail Arghiropol, MAD Projects: Nu vor trece şase luni şi va avea loc un accident grav. Pe Calea Victoriei trebuie să existe neapărat o măsură de a controla viteza

Autor: Andrei Şerbănescu

10.09.2023, 15:54 12487

Mihail Arghiropol, fondator MAD Projects, a tras un semnal de alarmă în cadrul emisiunii ZF Live, spunând că pe Calea Victoriei trebuie să existe neapărat o măsură de a controla viteza, el propunând o viteză maximă de 20 km/h. 

”Nu vor trece şase luni şi va avea loc un accident grav. În momentul acela toţi vor fi surprinşi cum se poate circula astfel. Toată lumea care vine de la Nuba şi se duce acasă la Berceni îşi arată valoarea trecând cu 200 la oră, turând maxim maşinile pe acolo. Este incredibil. 20km/h este suficient”

Calea Victoriei a devenit principala arteră de entertainment din Bucureşti, iar terasele sunt pe trotuar, înguste, în condiţiile în care maşinile circulă pe Calea Victoriei chiar şi cu peste 100 km/h. 

”Dacă tot avem o arteră care este cât de cât elegantă şi civilizată, de ce ai lăsa să meargă maşinile cu 100km/h? Nu este pe Calea Victoriei, ca să fim foarte cinstiţi, indiferent ce spune poliţia rutieră, niciun radar. Şi pe bună dreptate. Dar nu cred că există o soluţie în acest sens. În Lisabona aveau semafoare cam din 40 în 40 de metri. Dacă depăşeai 40km/h, se făcea roşu. Asta se face şi-n Paris. Primăria Parisului a impus de anul trecut viteza limită de 30km/h în centrul oraşului”, a spus Arghiropol. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO