Eveniment

Şeful PSD anunţă: Trebuie introduse criterii de perfomanţă în funcţie de care salariile vor creşte

Şeful PSD anunţă: Trebuie introduse criterii de...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.12.2023, 11:16 170

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că trebuie  introduse criterii de perfomanţă în funcţie de care salariile vor creşte atât la Educaţie, cât şi la Sănătate. El anunţă că în acest weekend membrii guvernului vor lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024.

„Vă anunţ că în acest weekend vom lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024, unde investiţiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică. De asemenea, va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educaţie, ca să fie clar pentru toată lumea! Însă, mai ales după rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluţii privind criteriile de performanţă în învăţământ! Orice cheltuială trebuie însoţită şi de o reformă şi să aibă ca rezultat performanţa! Nu ne putem aştepta ca, doar mărind salariile, să se întâmple o minune! Pentru că nu se va întâmpla! Aşadar, trebuie introduse criterii de perfomanţă în funcţie de care salariile vor creşte”, spune Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

El arată că aceleaşi cerinţe le are şi de la Sănătate, unde vineri sunt alocate încă aproape 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor.

„Aştept de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să vină cu un sistem clar şi eficient de raportare a costurilor, cu criterii clare pentru sumele alocate pe fiecare program de sănătate. Nu poţi avea un buget de 12 miliarde de euro pe an şi să nu ştii în timp real pe ce se duc banii”, încheie premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO