Eveniment

Şeful grupului de mercenari Wagner Evgheni Prigojin: Forţele Wagner sunt gata să moară. Toţi cei 25.000, iar apoi încă 25.000. Murim pentru poporul rus

Şeful grupului de mercenari Wagner Evgheni Prigojin:...

Autor: Andreea Tobias

24.06.2023, 12:06 193

Şeful grupului de mercenari Wagner Evgheni Prigojin spune că membrii forţelor sale, care au lansat o rebeliune armată, sunt "gata să moară", într-un mesaj postat pe Telegram.

Într-o serie de mesaje audio, liderul grupului de mercenari a promis să răstoarne conducerea militară a Rusiei.

"Cu toţii suntem gata să murim. Toţi cei 25.000, iar apoi încă 25.000", a spus el. "Murim pentru poporul rus", relatează The Guardian.

Iimaginile distribuite online par să arate coloane de vehicule militare care se deplasează prin regiunea Voronej.

Guvernatorul regiunii Voronej, Alexander Gusev, a postat pe Telegram că imaginile sunt false.

El a spus: "În prezent, pe reţelele de socializare sunt postate o mulţime de informaţii false despre coloane de vehicule militare care se deplasează pe teritoriul regiunii Voronej. Conform legii ruse, există o răspundere pentru cei care răspândesc mesaje de acest fel. Toate cazurile vor fi analizate de Roskomnadzor [organismul de supraveghere a mass-media din Rusia] şi de procuratura regională".

Între timp, Kyiv Post, un ziar ucrainean, a distribuit imagini care, potrivit acestora, arată cum un banner care îndeamnă oamenii să se alăture PMC Wagner este dărâmat într-un oraş din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO