Eveniment

Şeful Astra: Am fost ca martor la Serviciul Furturi Auto, am dat informaţii despre un Porsche Cayenne

Şeful Astra:Am fost ca martor la Serviciul Furturi Auto, am dat informaţii despre un Porsche Cayenne

Autor: Adrian Dumitrache

05.10.2011, 20:52 747

Preşedintele Astra Asigurări, Radu Mustăţea, a fost, miercuri, la Serviciul Furturi Auto al Poliţiei Române, unde a prezentat, în calitate de martor, informaţii privind cazul maşinilor luate în leasing, vândute ulterior şi declarate furate pentru încasarea asigurărilor.

"În calitate de reprezentant al Astra, am prezentat informaţii despre un Porsche Cayenne, achiziţionat în leasing de un cetăţean britanic, fost manager la Vodafone România, care, ulterior, a reclamat furtul vehiculului şi plata despăgubirilor. Astra, în calitate de asigurător, a plătit suma de 83.600 euro pentru poliţa încheiată de firma de leasing. Astra s-a
constituit deja parte civilă şi vrea să recupereze suma plătită ca despăgubire pentru aşa-zizul furt al vehiculului", a declarat pentru MEDIAFAX Mustăţea.

La Serviciul Furturi Auto a mai dat declaraţii şi directorul Departamentului de daune al Astra, Răzvan Ieremia. Poliţiştii au făcut, miercuri dimineaţă, 14 percheziţii în Capitală şi în
mai multe judeţe din ţară, la locuinţele a 18 persoane suspectate că luau maşini în leasing, pe care apoi le vindeau în ţări din Orientul Mijlociu şi le declarau furate pentru a încasa asigurările.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au loc în Bucureşti şi judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Teleorman, fiind vizată o grupare infracţională care a înşelat societăţi de asigurări.


Sarca a precizat că prejudiciul estimat în acest caz se ridică la sute de mii de euro. În acest caz sunt suspectate 18 persoane, pe numele lor fiind emise mandate de aducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO