Eveniment

Sefa de la Acasa TV a fost avansata in cadrul CME

Sefa de la Acasa TV a fost avansata in cadrul CME
28.05.2008, 21:17 229

Ruxandra Ion (foto), directorul executiv al postului de televiziune Acasa, a fost numita in functia de Channel and Programming Strategist al CME, companie listata pe bursele de la New York si Praga si care detine pachetul majoritar de actiuni al companiei PRO TV, cel mai mare grup de televiziune din Romania din care face parte si Acasa TV.
In acelasi timp, Ruxandra Ion a fost numita si managing director al Promance International, o divizie nou infiintata a companiei Media Pro Pictures (MPP), unde este Vice-President. Promance este divizia de romance fiction a MPP, parte a grupului Media Pro, care va produce programe de fictiune de televiziune (seriale, telenovele si filme) atat pentru piata interna, cat si pentru piata externa.
Pozitia de director executiv al Acasa TV a fost preluata de Vanessa Cernea, director de programe pana in prezent. Ruxandra Ion va continua sa supervizeze si strategia de programe a canalului Acasa, prin prisma functiei detinute in CME.
"Acasa TV este un post de televiziune care se plaseaza pe locul doi pe piata televiziunilor din Romania, iar faptul ca, dintr-un post de nisa care se lansa in urma cu 10 ani, a reusit sa devina un competitor de temut al posturilor generaliste se datoreaza unei echipe exceptionale pe care am avut onoarea sa o conduc atatia ani. In ceea ce priveste noile mele atributii, faptul ca mi s-a dat posibilitatea sa reafirm ceea ce am reusit pe piata din Romania si in alte piete de televiziune din Europa nu poate reprezenta pentru mine decat o provocare la care voi raspunde cu placere", a declarat Ruxandra Ion. Ea este creatoarea mai multor seriale si productii de succes precum "Numai iubirea" si "Inima de tigan".
Absolventa a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de filologie, Ruxandra Ion si-a inceput cariera ca asistent de regie la Teatrul Mic, perioada in care a lucrat cu cei mai mari regizori ai Romaniei. Intre 1990 si 1995 a lucrat pentru TVR. A inceput sa lucreze pentru PRO TV la numai o luna de la infiintarea postului, in 1995.
Ruxandra Ion este singurul director al unui canal de televiziune din Romania care a produs o telenovela autohtona (Numai iubirea) si care a avut intuitia de a o programa in prime time, intrand in competitie cu programe locale care facusera istorie pana la acea vreme.
In ultimii zece ani, ea a construit constant un brand care s-a transformat dintr-o televiziune de nisa, in unul dintre principalii jucatori pe piata autohtona.
Grupul american CME este condus la nivel operational de Adrian Sarbu, fondatorul si principalul actionar al Media Pro, din care face parte si ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO