Eveniment

Sector 1: La sfârşitul lunii încep lucrările la primele 10 străzi incluse în programul de reabilitare

Sector 1: La sfârşitul lunii încep lucrările la...

Autor: Cosmin Pirv

18.06.2023, 15:37 71

La sfârşitul lunii iunie vor începe lucrările la primele zece străzi incluse în programul de reabilitate derulat de Primăria Sectorului 1.

Potrivit primarului Clotilde Armand, este vorba de zece străzi din nordul Sectorului 1 care nu au mai văzut lucrări de reparaţii şi modernizare de aproximativ 15 ani şi pe care asfaltul se află într-o stare avansată de degradare: Berca, Biborţeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Heliului, Simeria, Trifeşti, Văliug, Zeletin şi Drumul Nicolae Şuţu.

Primarul susţine că în această săptămână a semnat autorizaţiile de construire pentru străzile Bujorului şi Nuferilor, iar până la sfârşitul lunii vor începe lucrările, şi că urmează să fie emise autorizaţiile şi pentru străzile Elena Pleşoianu şi Dumitru Zosima.

„Aceste străzi sunt numai un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. Avem în curs de elaborare Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) pentru nu mai puţin de 159 de străzi care necesită urgent lucrări de modernizare. Pentru 24 dintre acestea am întocmit proiecte de hotărâri de consiliu local care din păcate au fost respinse în mod inexplicabil de mai multe ori de majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1. Este voba despre străzile Elena Clucereasa, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleşoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Strada Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Strada Hristache Pitarul, Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille şi Chile”, spune Clotilde Armand.

Ea anunţă că aceste proiecte de hotărâri au fost introduse din nou pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 din data de 21 iunie 2023.

„Anul trecut am semnat un acord cadru pentru modernizarea şi repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă. Este un program fără precedent în Sectorul 1, atât din punct de vedere al amplorii cât şi al complexităţii sale”, mai spune primarul Sectorului 1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO