Eveniment

Sechestru pe masinile patronului UREX

28.04.2004, 00:00 29



Directia Finantelor Publice Brasov a pus sub sechestru autoturismele detinute de omul de afaceri brasovean Alexandru Crisan, patronul UREX Rovinari si fostul patron al uzinei Hidromecanica Brasov. "Mai multe firme patronate de Crisan se afla sub incidenta Legii 64 privind lichidarea judiciara si falimentul. Printre firmele amenintate cu lichidarea se numara Alexander Co, Phoenix Trading si Multitrade Co. Daca Alexandru Crisan nu isi achita datoriile la bugete, firmele din Brasov vor fi executate silit, iar masinile vor fi vandute la licitatie, bunurile avand deocamdata interdictie de vanzare", a declarat directorul adjunct al Directiei Finantelor Publice Brasov, Ioan Bara.



Si Directia de Control Fiscal Brasov a incheiat recent o ampla actiune prin care au fost verificate zece firme patronate de Alexandru Crisan. Conform sursei citate, la cel putin trei dintre aceste firme s-au gasit nereguli, printre ele numarandu-se societatile Sfinx, Mondexim SRL si Alexander Co Trading.



La inceputul saptamanii a demarat si un control al Garzii Financiare si al Inspectiei Muncii care, timp de zece zile, vor analiza societatile Hidromecanica Brasov si Urex Rovinari.



Principalul motiv pentru care societatea UREX Rovinari se afla intr-o situatie critica este externalizarea ilegala a veniturilor intreprinderii catre firme din cadrul grupului detinut de actionarul majoritar, care pot fi considerate in acest caz <firme capusa>. Aceasta a fost una dintre concluziile la care a ajuns Autoritatea Nationala de Control care a decis sa demareze o serie de verificari la societatea din Rovinari in urma grevei prelungite a muncitoritorilor, care, timp de mai multe zile au blocat un drum european, nemultumiti ca nu si-au mai primit salariile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO