Eveniment

​Sebastian Mezei, şeful DSP Hunedoara: Nu mai există vaccin pentru noi programări. S-a discutat de mutarea cabinetelor de vaccinare din judeţele unde se pot face programări, dar mai sunt puţine astfel de zone

​Sebastian Mezei, şeful DSP Hunedoara: Nu mai există...

Autor: Georgiana Mihalache

20.01.2021, 18:21 361

La nivel naţional nu se mai pot face programări pentru vaccinare în 31 de judeţe, printre care se numără şi Hunedoara, acolo unde sunt peste 10.000 de persoane programate până la 28 februarie, în centrele deschise în acest moment.

Şeful DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, spune că nu mai există doze care să justifice deschiderea centrelor de vaccinare existente la acest moment, producătorul Pfizer având o problemă cu asigurarea cantităţii cerute la nivel internaţional de vaccinuri.

„Nu mai sunt locuri până în data de 28 februarie. Am reuşit să mobilizăm mai mult, am fost printre primele judeţe care au început campania de vaccinare şi avem peste 6.000 de persoane vaccinate şi peste 10.000 de persoane programate. Nu mai sunt locuri, ni s-a comunicat că începând cu 8 februarie se vor mai aloca fluxuri (cabinete de vaccinare – n.red.) suplimentare şi atunci vom avea şi noi locuri în plus”, a spus Sebastian Mezei pentru ZF.

El a explicat că dozele de vaccin pentru fiecare centru au fost cerute pe baza programărilor zilnice, iar pentru fiecare cabinet sunt alocate 60 de doze zilnice. Patru cabinete are Hunedoara în acest moment pentru persoanele din etapa a doua, alături de alte zece centre de vaccinare în spitale pentru personalul medical. În total, s-au vaccinat 6.000 de persoane în judeţ, a mai spus şeful DSP.

„Nu avem cum să suplimentăm, pe un flux se pot administra 60 de doze de vaccin, deci 60 de persoane pot fi vaccinate zilnic. Avem un număr de fluxuri aprobate de la nivel central şi nu putem să le creştem pentru că sunt calculate în funcţie de livrările de vaccin de la Pfizer, care are probleme în acest moment. Degeaba deschidem noi fluxuri suplimentare pentru că nu avem vaccin pentru ele”, a mai spus şeful DSP Hunedoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO