Caută doar în titlu
Eveniment

Se schimbă roata: Guvernul PSD suspendă angajările în administraţia centrală

Guvernul intenţionează să suspende, până la finalul anului, concursurile pentru ocuparea funcţiilor din autorităţile administraţiei publice centrale, potrivit unui proiect de ordonanţă pus în dezbatere publică pe siteul Ministerului Dezvoltării Regionale.

În administraţia publică centrală lucrează 504.000 angajaţi, adică 42% din cei 1,2 milioane de angajaţi bugetari,

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a explicat că, în administraţia centrală, s-au făcut foarte multe angajări, în condiţiile în care, în ianuarie, la nivelul coaliţiei se stabilise o reducere a cheltuielilor publice cu 10%: „S-a scăpat robinetul la angajări în administraţia centrală. Nu e în regulă. În administraţia locală nu este cazul, ei vor avea libertate, în limitele bugetare, pe care le au.”

Cheltuielile bugetului general consolidat au crescut, în primele cinci luni din an, an/an, cu 9,4%, sub venituri, care au avansat cu 7,9%.

Cheltuielile cu personalul au crescut însă cu 19,1% (plus un miliard de euro), în condiţiile în care aparatul public nu s-a restructurat, în aparatul bugetar lucrând 1,2 milione de persoane – cel mai mare număr din 2011 încoace.

În aceste condiţii, Ministerul Dezvoltării supune dezbaterii publice un proiect care prevede ca până pe 31 decembrie 2017, concursurile pentru ocuparea funcţiilor din autorităţile administraţiei publice centrale să fie suspendate. Măsura va permite, susţin documentul, realizarea unei analize a organizării instituţionale şi a eficienţei utilizării resurselor umane la nivelul guvernului, ministerelor, altor organe centrale de specialitate subordonate guvernului sau ministerelor, inclusiv a serviciilor publice deconcentrate ale acestora, al autorităţilor administrative autonome şi instituţiilor prefectului.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.