Eveniment

Schimbare de proiect pentru hotelul Novotel

03.08.2004, 00:00 52

Proiectul Hotelului Novotel care ar urma sa fie construit in centrul Bucurestiului, pe Calea Victoriei, langa Palatul Telefoanelor, va fi modificat pentru a conserva si a integra in circuitul public fundatiile fostei cladiri a Teatrului National.
Astfel, vor fi realizate spatii cu acces public - pasaj cu galerii comerciale, denumite generic "Pasajul Teatrului" - care vor traversa cladirea de la nivelul strazii Ion Campineanu spre Calea Victoriei, colt cu Matei Millo, iar in coltul dinspre Palatul Telefoanelor se va realiza un amfiteatru public care va comunica cu pasajul comercial. In plus, in pasajul comercial va fi amplasata o macheta a fostului Teatru National.
Aceste modificari au fost decise ieri in urma unei intalniri intre reprezentatii Ministerului Culturii si ai societatii Bouygues Romania, constructorul proiectului.
Lucrarile de constructie a hotelului au fost oprite dupa ce sapaturile facute pentru realizarea fundatie au dus la descoperirea fundatiilor fostei cladiri a Teatrului National al Romaniei. Aceasta descoperire a determinat Ministerul Culturii sa solicite stoparea lucrarilor.
Saptamana trecuta, Primaria sectorului 1 a suspendat autorizatia de constructie. Pentru deblocarea acestei situatii, ieri a avut loc o ultima intalnire intre reprezentantii companiei Bouygues si cei ai  Ministerului Culturii in cadrul careia a fost decis noul proiect al constructiei.
Hotelul Novotel va fi construit de catre grupul francez Accor, in colaborare cu Bouygues, investitia fiind estimata la 33 de milioane de euro. Hotelul, care va fi clasificat la patru stele, va avea 277 de camere, un salon cu 300 de locuri, 8 sali de conferinta, un centru de fitness cu piscina interioara si magazine. Hotelul va avea, de asemenea, o parcare subterana de 150 de locuri.
Intregul proiect este finantat de grupul Accor, fara o garantie din partea statului roman. Investitia in Novotel reprezinta prima implicare financiara de amploare a lantului Accor pe piata romaneasca. Lantul Accor este deja prezent pe piata romaneasca inca de zece ani, prin hotelurile Sofitel si Ibis din Bucuresti, care sunt gestionat de Accor in baza unui unor contracte de management. Hotelul Novotel ar putea fi deschis in martie 2006.
Constructia Teatrului cel Mare, cum era numit Teatrul National, a inceput in 1844, la initiativa lui Gheorghe Bibescu, domnul Tarii Romanesti, si a marilor boieri ai vremii, iar spectacolul inaugural a avut loc in decembrie 1852. Piata teatrului a devenit treptat un punct de referinta pe harta orasului In 1940, teatrul a fost afectat de cutremur, dar a fost consolidat. Patru ani mai tarziu, un incendiu produs de bombardamente au provocat noi pagube, fara a avaria serios zidaria masiva. S-a pus pus problema refacerii teatrului, dar guvernul Petru Groza a ales sa-l darame.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO