Eveniment

Scandalul banilor universităţilor: Un război bizar între marile universităţi şi Ministerul Educaţiei

Scandalul banilor universităţilor: Un război bizar...

Autor: Adelina Mihai

13.04.2018, 00:05 647

♦ În timp ce angajatorii se plâng de pregătirea tot mai slabă a absolvenţilor care intră pe piaţa muncii, între marile universităţi şi Ministerul Educaţiei a izbucnit un nou scandal. Miza financiară: transferul a câtorva zeci de milioane de euro de la universităţile mari către universităţile mai mici.

Ministerul Educaţiei a aprobat recent cifrele de şcolarizare pentru universităţi în anul universitar 2018- 2019 şi, spre deosebire de anii anteriori, numărul de locuri finanţate de la buget pentru universităţile mari a scăzut, în timp ce la universităţile mai mici a crescut. Ministerul dă de înţeles că decizia de alocare a finanţării din acest an a fost luată deoarece marile universităţi pregătesc cu precădere absolvenţi cu profiluri socio-umaniste, iar piaţa muncii vrea ingineri, de aceea a făcut o realocare de resurse. În acelaşi timp, reprezentanţii marilor universităţi spun că noua alocare financiară s-a făcut fără niciun fel de criteriu şi că nu este normal ca tocmai instituţiile care fac performanţă să fie pedepsite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO