Eveniment

Un nou scandal de răsunet cu excentricul Elon Musk în centru: Elon Musk ar consuma frecvent droguri ilegale, inclusiv LSD, cocaină, ecstasy, ciuperci şi ketamină, ridicând noi semne de întrebare şi îngrijorări pentru acţionarii şi liderii de la Tesla şi SpaceX

Un nou scandal de răsunet cu excentricul Elon Musk în...

Autor: Ştefan Stan

14.01.2024, 11:34 2140

Elon Musk şi susţinătorii săi oferă mai multe explicaţii pentru opiniile sale contrare, discursul său fără filtru şi isprăvile provocatoare. Acestea sunt o expresie a creativităţii sale. Sau rezultatul problemelor sale de sănătate mintală. Sau consecinţele stresului său sau ale lipsei de somn, scrie WSJ. 

În ultimii ani, unii directori şi membri ai consiliilor de administraţie de la companiile sale şi alţi apropiaţi ai miliardarului au dezvoltat o îngrijorare persistentă că există o altă componentă care îi determină comportamentul: consumul de droguri.

Iar aceştia se tem că utilizarea de droguri de către directorul executiv al Tesla şi SpaceX ar putea avea consecinţe majore nu doar pentru sănătatea sa, ci şi pentru cele şase companii şi activele de miliarde de dolari pe care le supraveghează, potrivit unor persoane familiare cu Musk şi cu companiile.

Cea mai bogată persoană din lume a consumat LSD, cocaină, ecstasy şi ciuperci psihedelice, adesea la petreceri private din întreaga lume, unde participanţii semnează acorduri de confidenţialitate sau îşi dau telefoanele pentru a intra, potrivit persoanelor care au fost martore la consumul său de droguri şi altor persoane care au cunoştinţă despre acest lucru. Musk a fumat anterior marijuana în public şi a declarat că are o reţetă pentru ketamină, asemănătoare psihedelicelor. 

În 2018, de exemplu, a luat mai multe comprimate de acid la o petrecere pe care a organizat-o în Los Angeles. În anul următor, a petrecut pe bază de ciuperci magice la un eveniment din Mexic. În 2021, a luat ketamină în scop recreaţional împreună cu fratele său, Kimbal Musk, în Miami, la o petrecere la o casă în timpul Art Basel. El a luat droguri ilegale cu actualul membru al consiliului de administraţie al SpaceX şi fostul membru al consiliului Tesla, Steve Jurvetson.

Persoane apropiate lui Musk, care are acum 52 de ani, au declarat că consumul său de droguri este continuu, în special consumul de ketamină, şi că sunt îngrijorate că ar putea provoca o criză de sănătate. Chiar dacă nu o face, i-ar putea afecta afacerile.

Consumul ilegal de droguri ar fi probabil o încălcare a politicilor federale care ar putea pune în pericol contractele guvernamentale de miliarde de dolari ale SpaceX. Musk este intrinsec la valoarea companiilor sale, putând pune în pericol aproximativ 1.000 de miliarde de dolari în active deţinute de investitori, zeci de mii de locuri de muncă şi părţi importante ale programului spaţial american.

SpaceX este singura companie americană autorizată în prezent să transporte astronauţii NASA către şi dinspre Staţia Spaţială Internaţională. Între timp, Pentagonul a intensificat achiziţiile de lansări de rachete SpaceX în ultimii ani, iar compania a căutat, de asemenea, să dezvolte o afacere mare de vânzare de servicii de sateliţi către agenţiile de securitate naţională.

Unul dintre foştii directori ai Tesla, Linda Johnson Rice, a devenit atât de frustrată de comportamentul volatil al lui Musk şi de îngrijorările sale cu privire la consumul de droguri, încât nu a mai candidat pentru realegerea în consiliul de administraţie al companiei de automobile electrice în 2019, potrivit unor persoane familiare cu această chestiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO